Elite Vrouwen toerisme

© Toerisme Vlaams-Brabant
© Toerisme Vlaams-Brabant

Lennik

Lennik is het hart van het Pajottenland. De typisch lichtgolvende valleien creëren een prachtig landschap waar je uren in kan wandelen en fietsen. Nabijgelegen kan je ook de Zennevallei bezoeken, waar oude bomen en kabbelende beekjes de streek omtoveren tot een mysterieus pareltje. In het kasteel van Gaasbeek word je dan weer naar de middeleeuwen gekatapulteerd. Het kleine Lennik heeft grootse dingen te bieden.  

© Lander Loeckx
© Lander Loeckx

Overijse

De gemeente Overijse ligt in het hart van Vlaams-Brabant, ten zuiden van het Zoniënwoud. Overijse heeft vele troeven maar is vooral gekend voor de tafeldruif, waarover je alles komt te weten in het bezoekerscentrum Dru!f. Je kan heerlijk wandelen of fietsen in het Zoniënwoud, langs holle wegen en uitgestrekte natuur of op ontdekking gaan langs architecturale pareltjes zoals de vele serristenwoningen, de Vuurmolen of Tombeekheyde. De hellingen in het mooie, groene en glooiende Dijlelandschap zorgen ook voor pittige wielerkoersen. Zo zijn de Druivenkoers, de Druivencross – de moeder der crossen – en de Brabantse Pijl telkens weer een feest voor zowel wielrenners als supporters. En ook de Brabantse Pijl cycling route loopt langs Overijse! 

Cycling in Flanders

De essentiële gids voor een ideale fietsbeleving in Vlaanderen. Verneem alles wat je moet weten over fietsen in Vlaanderen. Ontdek indrukwekkende routes, uitdagende bucket lists en tips om je verblijf te plannen!