Kroont Vollering zich tot recordhoudster in De Brabantse Pijl?

Kroont Vollering zich tot recordhoudster in De Brabantse Pijl?

Road  07/04/2023

Op woensdag 12 april strijkt het vrouwenpeloton weer neer in Lennik voor een nieuwe editie van De Brabantse Pijl. Titelverdedigster Demi Vollering neemt het volgens de voorlopige deelnemerslijst onder andere op tegen Silvia Persico en Shirin van Anrooij. Bij een nieuwe overwinning mag de Nederlandse van Team SD Worx zich recordhoudster van De Brabantse Pijl noemen.

Demi Vollering mocht vorig jaar in Overijse het zegegebaar maken na een knappe solo van tien kilometer. De Nederlandse, die dit seizoen Dwars door Vlaanderen op een gelijkaardige manier op haar naam schreef, verschijnt ook dit jaar aan de start van de afsluiter van het Vlaamse voorjaar. De runner-up van de Ronde van Vlaanderen krijgt bij Team SD Worx de steun van Marlen Reusser, winnares van Gent-Wevelgem en vorig jaar vierde in De Brabantse Pijl.

De concurrentie voor Vollering komt onder andere uit het kamp van Trek – Segafredo, dat rekent op het duo Lucinda Brand – Shirin van Anrooij. Van Anrooij behaalde dit seizoen met de Trofeo Alfredo Binda haar eerste WorldTouroverwinning. De Nederlandse strandde vorig jaar op een vijftiende plaats in De Brabantse Pijl.

De Franse formatie FDJ – Suez schuift Marta Cavalli naar voren. De Italiaanse was in 2019 al goed voor een tweede plaats. In het kamp van Team Jumbo-Visma zien we de naam van debutante Fem van Empel. De Nederlandse wereldkampioene veldrijden krijgt het gezelschap van Anna Henderson.

Canyon//SRAM Racing schuift Pauliena Rooijakkers naar voren. De Nederlandse eindigde de voorbije twee jaar telkens in de top tien. Bij Movistar Team Women hopen ze dan weer op een goede prestatie van Liane Lippert. De Duitse werd in 2020 tweede en vervolledigde vorig jaar het podium. Team Jayco Alula rekent op Kristen Faulkner, die bij haar enige deelname aan De Brabantse Pijl elfde werd. Ze krijgt de Australische Ruby Roseman-Gannon naast zich.

Bij UAE Team ADQ zijn alle ogen op Silvia Persico gericht, die vorig jaar goed was voor een zevende plaats en recent nog vierde werd in de Ronde van Vlaanderen. AG Insurance – Soudal Quick-Step zakt met Justine Ghekiere naar Lennik af. De Belgische haalde in februari de eindwinst in de Volta Comunitat Valenciana Fèmines binnen. Ze krijgt het gezelschap van Ashleigh Moolman-Pasio.

Wie op woensdag 12 april het zegegebaar mag maken op de Brusselsesteenweg in Overijse, ontdekken we omstreeks 14.15u. Ontdek de voorlopige deelnemerslijst hier.

Flanders Classics en KPMG lanceren Equal Pain Day campagne
Lees meer | Flanders Classics en KPMG lanceren Equal Pain Day campagne
Win een gesigneerd Flanders Classics fietsshirt
Lees meer | Win een gesigneerd Flanders Classics fietsshirt
Godon viert op de Brusselsesteenweg
Lees meer | Godon viert op de Brusselsesteenweg
Persico pakt eerste klassieke zege in Overijse
Lees meer | Persico pakt eerste klassieke zege in Overijse