Brown rijdt solo naar de zege in Overijse

Brown rijdt solo naar de zege in Overijse

Road  07/10/2020

Met een start in Lennik, een finish in Overijse en maar liefst 20 hellingen onderweg, kregen de vrouwen dit jaar een nieuw en pittig parcours voor de wielen geschoven. Grace Brown (Mitchelton-Scott) schudde in volle finale een knappe solo uit haar benen en hield het Team Sunweb-duo Lippert en Mackaij af.

Nadat het startschot van de 122 km lange wedstrijd om 10u45 in Lennik gegeven is, werd er aanvallend gekoerst, maar bleef de klassieke vroege vlucht uit. Het peloton hield het tempo strak, ook in de regio rond Beersel, waar met onder andere de Bruineput en Alsemberg de eerste beklimmingen wachtten. Het was pas in de laatste lokale ronde dat Lauren Stephens (Team Tibco – Silicon Valley Bank) erin slaagde een gat van meer dan 30 seconden bij elkaar te fietsen.

Toch kon ook Stephens haar inspanning niet succesvol afronden. Met nog zo’n 15 km te gaan slaagde Brown er op haar eentje in de kloof te dichten en het tempo voorin nog een versnelling hoger te schakelen. Ze nam overtuigend de Moskesstraat voor haar rekening, terwijl in het peloton Team Sunweb hemel en aarde verzette om het gat met Brown te dichten.

Lippert en Mackaij slaagden er voor Team Sunweb in om een koppeltijdrit op te zetten in volle finale van de wedstrijd. Ondanks de goede samenwerking achterin, kon Brown haar voorsprong verder uitbouwen. Ze verteerde nog een laatste keer ’t Schavei en reed solo naar de zege op de Brusselsesteenweg, voor Lippert en Mackaij.

Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Lees meer | Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Lees meer | Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Woon de start van de vrouwenwedstrijd bij in Lennik
Lees meer | Woon de start van de vrouwenwedstrijd bij in Lennik
Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Lees meer | Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm