Elite Mannen wedstrijdinfo

Parcours 

Naar goede gewoonte schieten de elite mannen uit de startblokken in Leuven. Vooraleer de finale op de lokale lus in en rond Overijse losbarst, trekt het peloton in de eerste wedstrijduren richting Beersel. In die aanloop wachten de eerste hellingen, met onder andere de Bruine Put. Vervolgens zetten de renners koers naar Overijse waar de kuitenbijters wachten die De Brabantse Pijl zo typeren. Na een eerste keer Hertstraat, Moskesstraat, Holstheide en S-bocht wachten maar liefst 3 lokale ronden waarin de renners de Hagaard gevolgd door de vier eerdergenoemde hellingen voor de wielen geschoven krijgen. Na 205 km en 24 hellingen kennen we de opvolger van Magnus Sheffield.

Start: Ladeuzeplein in Leuven – 12.30u
Finish: Brusselsesteenweg in Overijse – omstreeks 17.23u
Afstand: 205,1 km

Timetable & roadmap

Op zoek naar de timings van de wedstrijd? Dan kan je hieronder de timetable downloaden. Ben je op zoek naar de uren volgens het snelste en traagste schema, maar dan specifiek op straatniveau? Raadpleeg dan hieronder de roadmap. Binnenkort kan je hier onze fanguide met alle praktische informatie terugvinden.

België RTBF Frankrijk L'Equipe Canada Flobikes Verenigde Staten Flobikes Australië Flobikes Nieuw-Zeeland SKY Europa Eurosport / GCN Rest van de wereld ESPN Zuid-Amerika Rest van de wereld ESPN Centraal-Amerika Rest van de wereld ESPN Caraïben Rest van de wereld Supersport Sub-Sahara-Afrika
1. Verenigde Staten Magnus Sheffield 2. Frankrijk Benoit Cosnefroy 3. Frankrijk Warren Barguil 4. Verenigd Koninkrijk Ben Turner 5. Verenigd Koninkrijk Thomas Pidcock 6. België Remco Evenepoel 7. Australië Michael Matthews 8. België Dylan Teuns 9. België Tim Wellens 10. België Xandro Meurisse

Resultaten 2022

Het Flanders Classics voorjaar 2022 sloot af met een regenachtige dag tussen Leuven en Overijse. De weergoden in combinatie met de pittige lokale lus in en rond Overijse zorgden voor een zware wedstrijd. Het waren Turner en Evenepoel die nog voor de finale goed en wel begonnen was het tempo de hoogte in joegen. De tweede poging van Evenepoel was de juiste en zo ontstond een groep van 10. De aanvalspogingen waren niet op één hand te tellen. Uiteindelijk viel de beslissing op 3,5 km van de streep na een versnelling van de 19-jarige Sheffield, die zo met een solo in de slotkilometers de zege binnenhaalde.   

De laatste wedstrijd van het voorjaar als vipgast

Ontdek wat wij in petto hebben om genieten en netwerken tijdens De Brabantse Pijl 2023 te combineren. Lees snel verder en maak kennis met onze vipformules. Klaar voor een onvergetelijke ervaring middenin de koers? 

De laatste wedstrijd van het voorjaar als vipgast
Volg De Brabantse Pijl op deze kanalen
Road
Volg De Brabantse Pijl op deze kanalen
Lees meer | Volg De Brabantse Pijl op deze kanalen
Sportful ontwerpt nieuwe Flanders Classics collectie
Road
Sportful ontwerpt nieuwe Flanders Classics collectie
Lees meer | Sportful ontwerpt nieuwe Flanders Classics collectie
Fiets zelf je voorjaarsklassieker naar keuze met de Continental Classics Tour
Events
Fiets zelf je voorjaarsklassieker naar keuze met de Continental Classics Tour
Lees meer | Fiets zelf je voorjaarsklassieker naar keuze met de Continental Classics Tour
Sheffield solo aan het feest in Overijse
Road
Sheffield solo aan het feest in Overijse
Lees meer | Sheffield solo aan het feest in Overijse
Sluit je voorjaar af met een flinke portie kuitenbijters

Voor de overgang van de typisch Vlaamse kasseihellingen naar de typische Ardennen klimmetjes moet je in Overijse zijn. Op zaterdag 15 april sluit jij jouw Vlaamse wielervoorjaar af met een uitdagende tocht in de Druivenstreek. 

Sluit je voorjaar af met een flinke portie kuitenbijters
#DBP23