Wie volgen Godon en Persico op in Overijse?

Wie volgen Godon en Persico op in Overijse?

Road  05/04/2024

Op woensdag 10 april is De Brabantse Pijl de traditionele overgang van de Vlaamse kasseiklassiekers naar de Ardense hellingen. De mannen vertrekken naar goede gewoonte in Leuven, voor de vrouwen weerklinkt het startschot in Lennik. In dit persbericht delen we de voorlopige deelnemerslijsten voor de aankomende editie.

Net als de voorbije jaren start de wedstrijd van de Elite Mannen op het Ladeuzeplein in Leuven. Vanaf 10.55 u. worden de renners voorgesteld, waarna om 12.35 u. de wedstrijd op gang geschoten zal worden. De Elite Vrouwen vertrekken op hun beurt om 10.50 u. in Lennik. De ploegenvoorstelling op de Markt in Lennik begint om 9.30 u.Parcours
Vanuit Lennik trekken de vrouwen eerst richting Beersel waar na 13 km al de eerste van in totaal 20 hellingen wacht. Na een korte lus door Waals-Brabant rijden ze met nog zo’n 75 km te gaan het lokale circuit in Overijse op. Daar wacht een lus met Herstraat, Moskesstraat, Holstheide en S-bocht Overijse die ze in totaal 4 keer zullen afleggen. Na 135 km kennen we omstreeks 14.15 u. de opvolgster van Silvia Persico.

Ook de mannen trekken vanuit Leuven eerst richting Beersel en de Bruine Put. Vervolgens rijden ze net als de vrouwen via Waals-Brabant naar Overijse. Op 75 km beginnen zij aan een identieke finale als de de vrouwen. Vier ronden met daarin Hertstraat, Moskesstraat, Holstheide en S-bocht Overijse beslissen over winst en verlies in een rit van 195 km. De opvolger van Dorian Godon verwelkomen we rond 17.10 u. op de Brusselsesteenweg.

Deelneemsters Elite Vrouwen

Silvia Persico (UAE Team ADQ) zal van start gaan met het rugnummer 1. Om zichzelf op te volgen moet ze voorbij onder andere Tourwinnares Vollering (Team SD Worx - Protime). De Nederlandse was vorig jaar tweede na Persico en mocht in 2022 zegevieren. Zij staat aan de start met onder andere Europees kampioene Bredewold en de Hongaarse Vas.

De concurrentie komt zoals steeds van Lidl - Trek waar ze met Longo Borghini en Van Anrooij zowel de winnares als het nummer drie van de Ronde van Vlaanderen aan de start brengen. Bij AG Insurance – Soudal Team is het uikijken naar de Belgische Ghekiere, die de krachten bundelt met Moolman-Pasio. Canyon//SRAM Racing zakt met Cromwell naar Lennik af. Bij Fenix-Deceuninck draagt Kastelijn het nummer van de kopvrouw.

De wedstrijd bij de vrouwen is live te volgen dankzij Proximus via Pickx live (tv) en de livestream op Pickx.be en in de Pickx-app.

Deelnemers Elite Mannen

Aan de zijde van de winnaar van 2023, Dorian Godon, vinden we Cosnefroy in de selectie van Decathlon AG2R La Mondiale. De Fransman stond al 3 keer op het podium in Overijse. Ook De Bondt staat voor de Franse formatie aan de start. Ook Barguil (Team dsm-firmenich PostNL) en Matthews (Team Jayco AlUla) stonden al op het podium in de laatste Vlaamse voorjaarsklassieker. Net als B. Hermans (Cofidis), die in 2015 zegevierde.

Daarnaast staat ook Hirschi (UAE Team Emirates) op de voorlopige startlijst, samen met Politt en Morgado, respectievelijk derde en vijfde in Vlaanderens Mooiste. Ook revelatie Van Gils (Lotto Dstny), derde in de Strade Bianche, staat aan de start. Verder zullen ook het duo Q. Hermans – Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), olympisch kampioen Carapaz (EF Education-EasyPost) en het nummer zes van vorig jaar, Kamp (Tudor Pro Cycling Team), aan de start staan.

Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Lees meer | Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Lees meer | Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Woon de start van de vrouwenwedstrijd bij in Lennik
Lees meer | Woon de start van de vrouwenwedstrijd bij in Lennik
Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Lees meer | Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm