Stevige concurrentie voor Sheffield in De Brabantse Pijl

Stevige concurrentie voor Sheffield in De Brabantse Pijl

Road  07/04/2023

Op woensdag 12 april sluiten we met De Brabantse Pijl het Vlaamse wielervoorjaar af. Ineos Grenadiers won de voorbije twee edities en brengt dit jaar titelverdediger Magnus Sheffield opnieuw aan de start in Leuven. De Amerikaan neemt het onder andere op tegen Powless, Cosnefroy en De Lie.

Magnus Sheffield kon vorig jaar na een late uitval vieren in Overijse en dus mag de Amerikaan dit jaar het rugnummer één opspelden. Hij krijgt de steun van zijn jonge Britse ploegmaats Ben Tulett en Ethan Hayter. Met Ben Hermans staat er nog een ex-winnaar van De Brabantse Pijl aan de start. De Belg van Israel - Premier Tech won in 2015 en komt dit jaar samen met Dylan Teuns aan de start in Leuven.

Matteo Trentin, derde in 2021, verdedigt de kleuren van UAE Team Emirates. Alessandro Covi en Marc Hirschi flankeren de Italiaan. Ook Benoit Cosnefroy kent het podium in Overijse goed. De Fransman van AG2R Citroën Team werd derde in 2020 en tweede in 2022. Hij krijgt het gezelschap van zijn Belgische ploegmaats Naesen, Van Avermaet en Dewulf. Met Warren Barguil stond er vorig jaar nog een Fransman op het podium. Hij is ook dit jaar de vooruitgeschoven man bij Team Arkéa – Samsic.

Bij Soudal Quick-Step trekken ze de kaart van Andrea Bagioli, zevende in 2020. Cavagna, Devenyns en Serry vergezellen de Italiaan. Die laatste finishte in 2012 als runner-up in De Brabantse Pijl. Nog meer Belgisch geweld vinden we bij Lotto Dstny, dat op Arnaud De Lie rekent. Hij trekt samen met Kron, Van Gils en Florian Vermeersch op pad. Alpecin-Deceuninck schuift dan weer Quinten Hermans naar voren. Hij vormt een duo met Søren Kragh Andersen.

Ook Trek-Segafredo brengt een sterk blok aan de start van De Brabantse Pijl. Met Simmons, Skujins en Theuns heeft de Amerikaanse ploeg meerdere troeven in handen. Hetzelfde geldt voor Bahrain – Victorious dat met Poels en Wright naar Leuven afzakt. EF Education – EasyPost hoopt ten slotte op een goede prestatie van Neilson Powless. Verder vinden we nog de namen van Bryan Coquard (Cofidis), Gianluca Brambilla (Q36.5 Pro Cycling Team) en Tobias Halland Johannessen (Uno-X Pro Cycling Team) op de voorlopige deelnemerslijst.

Wie zich op woensdag 12 april de opvolger van Magnus Sheffield mag noemen, ontdekken we omstreeks 17.25u op de Brusselsesteenweg in Overijse. Ontdek de voorlopige deelnemerslijst hier.

Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Lees meer | Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Lees meer | Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Woon de start van de vrouwenwedstrijd bij in Lennik
Lees meer | Woon de start van de vrouwenwedstrijd bij in Lennik
Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Lees meer | Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm