Pidcock wint 61ste editie van De Brabantse Pijl

Pidcock wint 61ste editie van De Brabantse Pijl

Road  14/04/2021

Na een snelle en harde wedstrijd sprintten Van Aert, Trentin en Pidcock om de zege in Overijse. De Brit had nog het meeste jus in de benen. Hij haalde het voor Van Aert en Trentin.

Met 9 waren ze, de mannen van de klassieke vroege vlucht na de start in Leuven. Eerst reden Coquard (B&B Hotels P/B KTM), Leknessund (Team DSM), Meeus (Bora-hansgrohe), Mertens (Sport Vlaanderen-Baloise), Robeet (Bingoal Pauwels Sauces WB), Skaarseth (Uno-X Pro Cycling Team) en Van Moer (Lotto Soudal) weg uit het peloton. Even later konden ook Morin (Cofidis) en Van Melsen (Intermarché-Wanty-Gobert Matérieaux) komen aansluiten. Hun maximale voorsprong bedroeg zo’n 6’18”.

Op iets meer dan 60 km van de streep zetten Skujins (Trek-Segafredo), Cavagna (Deceuninck – Quick-Step), Bystrom (UAE Team Emirates) en Stannard (Team BikeExchange) een tegenaanval op. In de achtergrond trokken ook Teuns (Bahrain Victorious), Cosnefroy (AG2R Citroën Team) en Riesebeek (Alpecin-Fenix) ten aanval.

Ondertussen slonk de voorsprong van de koplopers. Eerst moest Van Melsen vooraan de rol lossen en bij de tweede beklimming van de Moskesstraat ging het ook voor Coquard te snel. Op zo’n 45 km van de streep smolten de twee achtervolgende groepen samen terwijl de kopgroep op weg was naar de tweede beklimming van de S-bocht. Daar spatte de kopgroep uiteen, er bleven vooraan nog 5 renners over.

Bij de derde beklimming van de Hertstraat achtte Pidcock (INEOS Grenadiers) z’n moment gekomen. Hij kreeg Trentin (UAE Team Emirates) en Van Aert (Jumbo-Visma) met zich mee. Op weg naar de derde keer Moskesstraat kwam de groep Teuns-Cosnefroy vooraan aansluiten en vlak daarna kon ook het trio Pidcock-Trentin-Van Aert vooraan aanpikken. Boven op de Moskesstraat bedroeg de voorsprong een kleine minuut.

©Photonews
©Photonews

Op zo’n 30 km van de streep was de uitdunning vooraan ingezet. Cosnefroy versnelde op de Holstheide. Trentin en Van Aert gingen vlot mee, terwijl Pidcock het lastiger had. Niet veel later was het Trentin die in de afdaling naar de S-bocht nog eens van leer trok. Bij het ingaan van de laatste ronde had de Italiaan 18 seconden voorsprong op de achtervolgers. Eén renner kon uit de achtergrond nog bij de groep Van Aert komen aansluiten: Ide Schelling (Bora-hansgrohe).

Op 15km van de streep was het opnieuw Pidcock die op de Hertstraat versnelde. Van Aert ging samen met de Brit op zoek naar de eenzame leider Trentin. Op de vierde en laatste keer Moskesstraat gebeurde er vooraan niets, maar in de achtergrond waren het Teuns en Cosnefroy die het gat probeerden te dichten.

Op de Holstheide was het verhaal van de achtervolgers uit. Cosnefroy deed nog een ultieme poging op de slotklim, maar kwam net te kort. Van Aert zette aan, maar Pidcock snelde hem voorbij. Trentin eindigde op de derde plaats. De Brit van INEOS Grenadiers stak zo z’n eerste voorjaarsklassieker op zak. Trentin eindigde op de derde plaats.

Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Lees meer | Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Lees meer | Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Woon de start van de vrouwenwedstrijd bij in Lennik
Lees meer | Woon de start van de vrouwenwedstrijd bij in Lennik
Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Lees meer | Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm