Bekijk het overzicht

WERELDKAMPIOENE BALSAMO NEEMT HET OP TEGEN VOLLERING EN LIPPERT

11 April 2022

Op woensdag 13 april is de Markt van Lennik opnieuw het decor voor de start van De Brabantse Pijl voor vrouwen. Wereldkampioene Balsamo tekent present in Lennik. Voor winst moet ze onder andere wel voorbij Vollering, die vorig jaar nipt tweede werd, en Liane Lippert. Wie pakt de zege en volgt Ruth Winder op in Overijse?

Vorig jaar wist Trek-Segafredo met Ruth Winder de zege op de Brusselsesteenweg in Overijse na een millimetersprint binnen te halen. Ook dit jaar brengt de Amerikaanse formatie een stevig zestal aan de start. Wereldkampioene Elisa Balsamo, winnares van Gent-Wevelgem en vorig jaar derde in De Brabantse Pijl, mag het nummer 1 opspelden. Ze wordt bijgestaan door onder andere het nummer 4 van vorig jaar Thomas en Van Anrooij.

Trek-Segafredo zal de zege zeker niet cadeau krijgen, want ook de andere teams brengen toppers aan de start. Zo rekent Team SD Worx op Demi Vollering, het nummer twee van vorig jaar en de runner-up van de Amstel Gold Race, samen met Moolman-Pasio, 3de in de Strade Bianche en 7de in de Amstel Gold Race. Ook Marlen Reusser, 5de in Vlaanderens Mooiste, en de Hongaarse Vas, die afgelopen winter nog de Druivencross won, staan op de voorlopige deelnemerslijst.

Bij Team DSM vinden we met Liane Lippert, gisteren nog 3de in de Amstel Gold Race, en Leah Kirchmann twee vrouwen op de deelnemerslijst die respectievelijk in 2020 en in 2018 tweede werden in De Brabanste Pijl. Team Jumbo-Visma verschijnt met Labecki aan de start. Zij stond in 2019 op het derde schavotje in De Brabantse Pijl. Canyon//SRAM Racing doet een gooi naar de zege met onder andere Bossuyt, Barnes en Dygert. Bij Valcar-Travel & Service is het uitkijken naar de winnares van Dwars door Vlaanderen en de tweede van de Scheldeprijs Chiara Consonni.

UAE Team ADQ verdeelt de winstkansen. De Italiaanse Bertizollo heeft snelle benen en Spaans kampioene Garcia kan onderweg een aanvalspoging ondernemen. Bij Team BikeExchange-Jayco wordt de Australische Amanda Spratt uitgespeeld op de pittige hellingen in en rond Overijse, terwijl Liv Racing Xstra de kaart van Canadees kampioene Jackson trekt. Movistar Team Women trekt met onder meer de Cubaanse Sierra Canadilla naar de Druivenstreek. Plantur-Pura rekent onder andere op Julie De Wilde, tweede in Dwars door Vlaanderen, en Julie Van de Velde.

De Brabantse Pijl voor vrouwen is dit jaar 141 kilometer lang en telt maar liefst 24 hellingen. Wie dit jaar Ruth Winder opvolgt na een tocht tussen Lennik en Overijse, weten we rond 14u25.

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst
 

Gerelateerd nieuws