Bekijk het overzicht

Vos en co live te volgen op Proximus livestream tijdens De Brabantse Pijl

15 April 2019

KLIK HIER VOOR DE DEELNEMERSLIJST

Op woensdag 17 april is het tijd voor de wedstrijd die de klimklassiekers op gang trekt: De Brabantse Pijl. Marianne Vos en Leah Kirchmann stonden vorig jaar al op het podium van de eerste editie van De Brabantse Pijl voor vrouwen. Dit jaar doen ze volgens de voorlopige deelnemerslijst opnieuw een gooi naar de overwinning. Hun wedstrijd is dit jaar integraal te volgen op de Proximus Sports Facebookpagina vanaf 11u50.

De Brabantse Pijl voor vrouwen is aan haar tweede editie toe. Voordien werd deze wedstrijd twee keer onder de naam Pajot Hills Classic gereden. Woensdag gaat de wedstrijd om 12u van start in Gooik, om na een wedstrijd van 137 km opnieuw in Gooik te finishen. Aan de start staat drievoudig wereldkampioene op de weg Marianne Vos, die in 2016 de Pajot Hills Classic al won. Vorig jaar strandde Vos (CCC-Liv) op de derde plaats. Ze krijgt de Belgische Valerie Demey mee in steun.

Voor Leah Kirchmann (Team Sunweb) eindigde de wedstrijd vorig jaar op de tweede plaats. Haar zoektocht naar het hoogste schavotje zal ook in Canada live te volgen zijn, aangezien de Proximus livestream internationaal te volgen zal zijn. Zo hoeft ook niemand in Italiƫ ook maar een seconde te missen van de wedstrijd van Elisa Balsamo, Italiaans kampioene Marta Cavalli en Maria Giulia Confalonieri (Valcar Cylance Cycling) en Rossella Ratto (BTC City Ljubljana).

Supporters van de Belgische Sofie De Vuyst (Parkhotel Valkenburg) of de Nederlandse rensters Demi De Jong en Puck Moonen (Lotto Soudal Ladies) hoeven dus niets te missen van de wedstrijd van hun favoriete. Vanaf 11u50 zal de wedstrijd op de Facebookpagina van Proximus Sports integraal te volgen zijn.

Flanders Classics en Proximus zetten met deze livestream dus nog een laatste keer dit voorjaar hun schouders onder het vrouwenwielrennen.

 

BEKIJK HIER DE DEELNEMERLIJST

Gerelateerd nieuws