Bekijk het overzicht

Sofie De Vuyst behaalt eerste profzege

17 April 2019

Sofie De Vuyst (Parkhotel Valkenburg) heeft in Gooik haar eerste profzege behaald. De Belgische was in de sprint sneller dan de Italiaanse Marta Cavalli en de Amerikaanse Coryn Rivera.

De vrouwen kregen tijdens hun Brabantse Pijl in en rond Gooik 137km voorgeschoteld, met zes hellingen en vier passages over de kasseien van de Schavolliestraat op het programma. Al na twintig kilometer, tijdens de plaatselijke rondes in Beersel, ontstond een kopgroep van 11 rensters. Sofie De Vuyst was meteen op de afspraak. Het peloton liet hen echter niet begaan en kon de koplopers opnieuw inhalen.

Het peloton zette na de zes hellingen in en rond Beersel verder koers richting Gooik, waar een nieuwe kopgroep werd gevormd. Zowat alle belangrijke namen waren mee voorin, enkel Marianne Vos (vorig jaar derde) had de goede vlucht gemist. Ze probeerde nog terug te keren, maar haar pogingen waren tevergeefs.

Uiteindelijk werd gesprint om de overwinning. Sofie De Vuyst beschikte duidelijk over de snelste benen. Ze bleef de Italiaanse kampioene Marta Cavalli en de Amerikaanse Coryn Rivera, ex-winnares van de Ronde van Vlaanderen, voor.  Het is de eerste profzege voor de renster uit Herzele.

  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews

Gerelateerd nieuws