Bekijk het overzicht

Pajot Hills Classic gaat door onder de naam 'Brabantse Pijl' en viert eerste editie op woensdag 11 april

2 March 2018

Dit jaar tovert Flanders Classics de “Pajot Hills Classic” om naar de Brabantse Pijl Women Elite. Op woensdag 11 april 2018 rijden de vrouwen hun eerste Brabantse Pijl. De rensters krijgen 136,8 km voor de kiezen in het hart van het Pajottenland. Met de Bosberg, de Congoberg en twee lastige kasseistroken belooft het een spannend wielerspektakel te worden. Wie volgt de Australische Annette Edmondson op en wordt de nieuwe Flandrienne?

De Pajot Hills Classic heet vanaf dit jaar de Brabantse Pijl Women Elite. De eerste editie bestaat uit 136,8 km doorheen het Pajottenland. De rensters krijgen een authentiek Vlaams parcours voorgeschoteld. In de vier plaatselijke ronden van 21 km moeten ze telkens de 1100 meter lange kasseistrook van de Opperstebosstraat in Oetingen overleven. De grote ronde van 56,4 km zal ook ongetwijfeld voor spektakel zorgen met een opeenvolging van mooie hellingen: de Bosberg, de Onkerzeleberg en 2x de Congoberg.

Het sluitstuk van de wedstrijd komt er met de L’Enfer de Gooik. De rensters moeten zich door twee oerlastige kasseistroken loodsen. De hellende kasseistrook van de Schavolliestraat (1600 meter) met aansluitend 350 meter kasseien van de Schavollieberg en de 1100 meter lange kasseistrook van de Opperstebosstraat in Oetingen zullen hoogstwaarschijnlijk een schifting doorvoeren.

“Zij die het hier willen waarmaken, zullen gedreven moeten zijn. De winnares zal een toonbeeld van karakter en doorzettingsvermogen zijn, een echte "Flandrienne" waardig.”

Op woensdag 11 april 2018 trekken de rensters zich om 12u25 in de Dorpsstraat in Gooik op gang. Omstreeks 15u45 weten we wie de Australische Annette Edmondson opvolgt.

  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews