Bekijk het overzicht

Mooi deelnemersveld voor eerste finish in Overijse

5 October 2020

De Brabantse Pijl voor vrouwen ondergaat een stevige wijziging. De deelneemsters op deze voorlopige lijst wacht een bijzonder pittig parcours met maar liefst 20 hellingen. De 23 teams zullen van start gaan in Lennik en voor het eerst ook finishen in Overijse. 

Op 7 oktober krijgen de deelneemsters aan De Brabantse Pijl een uitdagend parcours voorgeschoteld. Ze gaan van start in Lennik, maar hun wedstrijd kent net als bij de mannen z’n ontknoping in en rond Overijse. Met het nodige klimwerk onderweg: 20 hellingen op een parcours van in totaal 122 km. 

Door de grote wijziging is deze editie voor elke deelneemster een eerste kennismaking met een nieuw parcours. Marta Bastianelli (Alé BTC Ljubljana) was in 2018 dan wel de sterkste, dit nieuwe parcours is niet te vergelijken met het wedstrijdverloop dat tot haar zege leidde. Het is dus uitkijken naar hoe Bastianelli met die wijziging zal omgaan. 

Er staan immers nog 6 andere UCI Women’s WorldTeams aan de start. Canyon//SRAM Racing zakt  met de Australische Cromwell naar Lennik af. Bij Mitchelton-Scott Women is het uitkijken naar Grace Brown, vijfde op het WK tijdrijden in Imola en gisteren tweede in Luik-Bastenaken-Luik. Bij Team Sunweb rekenen ze op de ervaring van Coryn Rivera, gesteund door Liane Lippert enLorena Wiebes . Trek-Segafredo brengt dan weer Ellen Van Dijk en Trixi Worrack aan de start.

Bij de UCI Women’s Continental Teams draagt regerend Belgisch kampioene Kopecky het nummer één. Voor Valcar – Travel & Service staat de Italiaanse Ilaria Sanguineti aan de start, 3e in 2017. Rally Cyling rekent dan weer op de ervaring van Chloe Hosking. 

Download hier de deelnemerslijst.

Welke rensters op 7 oktober de overwinning binnenhaalt in Overijse, is nu nog koffiedik kijken. Wil je de wedstrijd volgen? Denk eraan, vanop afstand zie je meer! Kijk mee naar De Brabantse Pijl vrouwen vanaf 10u45 op Pickx.be en GCN

Foto: Photonews

Gerelateerd nieuws