Bekijk het overzicht

Flanders Classics kondigt parcours najaar aan

12 June 2020

Met De Brabantse Pijl (7/10), Gent-Wevelgem in Flanders Fields (11/10), de Scheldeprijs (14/10) en tot slot de Ronde van Vlaanderen (18/10) staan er nog 4 klassiekers van Flanders Classics op de herziene wielerkalender. De organisatie heeft besloten om de parcours wat te wijzigen in vergelijking met wat was voorzien in het voorjaar en de wedstrijden in te korten met het oog op de drukke najaarskalender die de teams te wachten staat.

Met veel enthousiasme kijkt het Flanders Classics team, net als de wielerfans, uit naar de maand oktober. Met maar liefst 4 wedstrijden in het vooruitzicht zijn de voorbereidingen nu weer volop opgestart. Zo heeft de organisatie de voorbije weken onder andere aan de parcours van de verschillende wedstrijden gesleuteld.

De korte opeenvolging van de wedstrijden op de nieuw voorgestelde kalender vraagt heel wat organisatie van de ploegen. Om teams en renners de mogelijkheid te geven voldoende rust in te bouwen tussen wedstrijden die elkaar in oktober in sneltempo opvolgen, heeft Flanders Classics in overleg met verschillende teams besloten de afstand van z’n wedstrijden licht in te korten.

Voor De Brabantse Pijl gaat het om een beperkte inkorting van de totale wedstrijdafstand, waarbij de klassieke sleutelpunten in de finales bewaard blijven: 184 km Elite Mannen en 122 km Elite Vrouwen. Net als de start in Leuven zal ook de finale in Overijse met beklimmingen van Hagaard, Hertstraat, Holstheide en Schavei behouden blijven. Zoals eerder gecommuniceerd zal de Moskesstraat de plaats innemen van de Ijskelderlaan, zowel voor Elite Mannen als Elite Vrouwen. Wel is er voor de Elite Mannen een wijziging in en rond Beersel. Ze zullen er deze editie 1 lokale ronde, inclusief beklimming van de Bruine Put, Menisberg en Lotsestraat, rijden. In totaal wachten hen 26 hellingen. Voor de vrouwen wijzigt er niets aan het eerder voorgestelde parcours. Zij mogen zich opmaken voor een uitdagende editie met maar liefst 20 beklimmingen, start in Lennik en finish in Overijse.

Flanders Classics werkt momenteel, onder voorbehoud van de Covid-19 maatregelen, verder aan de voorbereidingen van z’n uitgestelde wedstrijden. Het is nu al uitkijken naar 7 oktober en het startschot van De Brabantse Pijl in Lennik.

Foto (c) Photonews

Gerelateerd nieuws