Bekijk het overzicht

Wegenwerken brengen Moskesstraat in parcours

19 February 2020

De Brabantse Pijl sluit op woensdag 15 april traditioneel het Flanders Classics voorjaar af en is tegelijkertijd de start van een vierluik voor de klimmers in het peloton. Wegenwerken op de klassieke lus rond Overijse zorgen ervoor dat de Moskesstraat dit jaar in het parcours is opgenomen. Beslist de nieuwkomer in het parcours wie Mathieu van der Poel zal opvolgen in de 60e editie van De Brabantse Pijl?

Om 12u30 zullen de mannen op de Grote Markt in Leuven aan hun laatste Flanders Classics voorjaarswedstrijd van 2020 beginnen. Na een lokale ronde in Leuven wenkt de officiƫle start voor een tocht van 200 km met 29 hellingen. Het peloton zet vervolgens onmiddellijk koers richting Beersel. Na de beklimming van de Alsemberg wachten er net als vorig jaar twee lokale ronden, met telkens de beklimmingen van de Bruine Put, Menisberg en Lotsestraat. Vervolgens baant het peloton zich een weg naar de finale in en rond Overijse.

Moskesstraat is nieuwkomer

Via de Hertstraat, Holstheide en Schavei bereikt het peloton een eerste keer de aankomst. Daarna volgen er drie lokale ronden, met daarin de beklimmingen van Hagaard, Herstraat, Holstheide en Schavei. Door wegenwerken ontbreekt dit jaar wel de Ijskelderlaan. Om het selectieve parcours, dat De Brabantse Pijl kenmerkt, te behouden, werd de Moskesstraat aan de laatste twee lokale ronden toegevoegd.

De pittige kasseihelling, een halve kilometer lang en met een maximaal stijgingspercentage tot 17%, kleurt ongetwijfeld de finale met passages op 34 en 11 km van de streep. Na de laatste keer Moskesstraat, gevolgd door de klassieke beklimmingen van de Holstheide en Schavei zal het peloton rond de klok van 17u30 voor de vierde en laatste keer de aankomst bereiken. Dan weten we wie in de voetsporen van Mathieu van der Poel treedt en zo als winnaar van deze jubileumeditie een plekje op de erelijst krijgt

 

Foto: (c) Sigfrid Eggers