Bekijk het overzicht

Van der Poel behaalt tweede klassieke zege in Overijse

17 April 2019

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zijn topvorm bevestigd in De Brabantse Pijl. De Nederlander haalde het in Overijse van medevluchters Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step), Tim Wellens (Lotto Soudal) en Michael Matthews (Team Sunweb). Eerder dit voorjaar won hij al Dwars Door Vlaanderen.

De eerste koersuren werden gekleurd door een kopgroep van 7, waaronder 5 Belgen. De Bondt, Livyns, Planckaert, Backaert en Robeet werden vergezeld door de Italianen Bongiorno en Peron. In de lokale rondes in Overijse vond het peloton het welletjes, de 7 leiders werden in verschillende etappes gegrepen.

Van der Poel toonde kort daarna al even dat hij goeie benen had, maar wachtte uiteindelijk nog even af. Daryl Impey daarentegen zag wel z’n kans. De Zuid-Afrikaanse kampioen fietste solo door de straten van Overijse. Tot Julian Alaphilippe zijn duivels ontbond. De Fransman kreeg nog drie favorieten mee: Mathieu van der Poel, Michael Matthews en Tim Wellens, de winnaar van 2018. In geen tel haalde het viertal Impey in, die al snel moest lossen.

De vier koplopers trokken samen richting de finish. Na 31 klimmetjes voelde Mathieu Van der Poel zich nog zeer goed. Hij trok de sprint aan vanaf de kop en stonds zijn koppositie niet meer af. Alaphilippe werd tweede, Tim Wellens sprintte naar een derde plaats.

  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews

Gerelateerd nieuws