Bekijk het overzicht

Van der Poel: “Ik schat deze overwinning hoog in”

17 April 2019

Mathieu van der Poel was enorm tevreden na zijn overwinning in De Brabantse Pijl. De Nederlandse kampioen kan het amper geloven dat hij man-in-vorm Julian Alaphilippe heeft kunnen kloppen: “Voor mij is Alaphilippe nu al een legende”. Lees hieronder zijn volledige reactie.

 

“Wou mijn eigen sprint rijden”

“Ik wist dat ik kans maakte in de sprint, maar zeker ben je nooit. Ik koos ervoor om van de kop af aan te zetten om niet ingesloten te geraken en kon zo mijn eigen sprint rijden. Toen ik aanging, voelde ik dat ik tot aan de streep zou kunnen doorzetten. De streek is voor mij bekend terrein. Als junior en nieuweling heb ik hier al een paar keer gereden. Ik wist dus dat de Schavei me goed lag. De rest van de koers was lastiger dan verwacht. Mijn koers was al geslaagd toen ik kon meeglippen met de favorieten. Dat ik de Brabantse Pijl dan nog kon winnen, is de kers op de taart.”

 

“De aanval van Alaphilippe deed me pijn”

“Ik durfde Alaphilippe wel meenemen naar de sprint, maar het was vooral zijn aanval bergop die me pijn deed. Fysiek zat ik volledig op de limiet, maar als je Alaphilippe twee keer kan terughalen, dan is dat goed voor de moraal. Ik begon erin te geloven. Het is de eerste keer dat ik tegen hem koers. Als je ziet wat hij dit seizoen al gepresteerd heeft, dan kan je daar alleen maar bewondering voor hebben. Voor mij is Alaphilippe nu al een legende. Ik ken hem een beetje. Hij heeft nog tegen mijn broer (David van der Poel, red.) gecrost vroeger. Voor mij is hij de beste renner van het moment. Ik schat deze overwinning dus hoog in. Mijn voorjaar is al meer dan geslaagd.”

  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews

Gerelateerd nieuws