Bekijk het overzicht

Tim Wellens soleert naar de zege in de Brabantse Pijl na perfecte teamprestatie van Lotto-Soudal

11 April 2018

Geen uitgelaten sfeer aan de start van de 58e Brabantse Pijl in Leuven, wel een ingetogen eerbetoon aan de zondag overleden Michael Goolaerts van Veranda’s Willems-Crelan. De voltallige ploeg (ook de renners die niet op het startblad stonden) was aanwezig op het podium op de Grote Markt en kreeg van de vele aanwezige fans meermaals een hartverwarmend applaus. Veranda’s Willems-Crelan nam plaats op de eerste rij onder de startboog, waarbij hun renners hun emoties de vrije loop lieten bij de minuut stilte die er werd gehouden net voor de start.  

Slechts zeven WorldTour-teams kwamen aan de start van deze Brabantse Pijl, maar dat zorgde ervoor dat alle deelnemende ProContinental-teams zich extra wilden bewijzen. Niet toevallig was het iemand van Veranda’s Willems die zorgde voor de eerste prik van de dag: Dries De Bondt wilde Goolaerts op gepaste wijze eren en trok ten aanval. Hij kreeg meteen zes metgezellen mee: Antoine Warnier (WB Veranclassic), Elmar Reinders (Roompot), Calvin Watson (Aqua Blue Sport), Edward Grosu (Nippo Vini Fantini), Andrea Peron (Novo Nordisk) en Tyler Williams (Israel Cycling Academy).

Tim Wellens plukt de vruchten van perfect teamwerk

De zeven kregen een maximale voorsprong van 7’50” op het peloton, maar die voorsprong slonk als sneeuw voor de zon door het harde werk van BMC en LottoNL-Jumbo. De enige overblijver, Dries De Bondt, kreeg bij het ingaan van de drie lokale ronden het gezelschap van Jack Haig en Tosh Van der Sande, maar werd al snel achtergelaten. Het Mitchelton-Scott/Lotto-Soudal duo bleef erg lang voorop, maar kreeg, mede door het beukwerk van Bahrain-Merida in het peloton, slechts een maximale voorsprong van een veertigtal seconden.

De koers barstte nadien helemaal open met een spervuur aan aanvallen. Het was Lotto-Soudal dat het teamspel perfect speelde in de slotronde. Haig en Van der Sande werden gegrepen, maar meteen was het de beurt aan Maxime Monfort en Jelle Vanendert om beurtelings het peloton uit te dunnen. Tim Wellens was diegene die profiteerde van het werk van zijn ploegmaats en sprong weg vlak voor de laatste keer IJskelderlaan.

Teuns, Serry en Gasparotto probeerden nog te counteren, maar kwamen te laat. Het was Tim Wellens die, met een vingertje richting de hemel, solo over de meet kwam in Overijse. Sonny Colbrelli, de winnaar van vorig jaar, sprintte naar een tweede plek, Tiesj Benoot maakte het Lotto-Soudal-feestje compleet met een derde plaats.

  • Photo News © Photo News
  • Photo News © Photo News
  • Photo News © Photo News
  • Photo News © Photo News
  • Photo News © Photo News