Bekijk het overzicht

Reacties. Tim Wellens: "Uit respect voor de familie van Goolaerts heb ik niet gejuicht"

11 April 2018

Tim Wellens: "Ik voelde dat ik superbenen had"

Tim Wellens lijkt net als zijn ploeggenoot Tiesj Benoot dit seizoen een stapje hogerop gezet te hebben. In de Brabantse Pijl bewees hij alvast een klasse boven de rest te staan. "Ik voelde dat ik superbenen had. Toen Jelle (Vanendert) ging in de laatste ronde was dat een ideaal scenario voor mij. Toch vond ik dat het niet snel genoeg ging en dus ben ik maar alleen gegaan. We hadden 4 kansen om te scoren in deze koersen en bij de 1e kans is het al raak. Dit is niet hetzelfde niveau als de koersen die nog komen, maar deze wedstrijd is wel belangrijk voor de ploeg. Ik ben zeker dat ik deze supervorm de komende wedstrijden ook nog wel zal hebben. Ik zeg niet dat ik nog zal winnen, maar ik zal zeker een rol spelen."

Wellens wees bij de finish naar de hemel, als eerbetoon aan Michael Goolaerts. "Ik kende die jongen niet zo goed, maar het is uiteraard een drama. Uit respect voor de familie wou ik niet juichen."

Sonny Colbrelli: “Tevreden met mijn 2e plaats”

"We wisten dat Lotto-Soudal de te kloppen ploeg zou zijn en dat hebben ze in de lokale rondes ook getoond. Gezien de sterkte van de Lotto's ben ik tevreden met mijn 2e plaats. Wellens was te sterk. Ik kan me daar bij neerleggen."

Tiesj Benoot: “Tactisch perfecte koers”

"We hebben tactische een perfecte wedstrijd gereden. Eerst met Tosh (Van der Sande) in de ontsnapping, waardoor wij in een zetel zaten. Hoe Tim daarna doortrok: chapeau! Zelf bleef ik in het peloton om nog iets te proberen als het samen zou komen. Ik ben nog tevreden over mijn sprint, want ik kwam nog bijna over Colbrelli. Met het oog op de volgende koersen is dit veelbelovend. Ik verwacht dat er komend weekend nog wat bijkomt. Langere koersen liggen mij ook beter."

BRON: www.sporza.be

  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews

Gerelateerd nieuws